nlen
Télé Réalité, filmstill: Lucile Desamory, Glodie Mubikay, Gustave Fundi

01.02.24, 20:00, Lucile Desamory, Glodie Mubikay en Gustave Fundi

In 2020 kwam de film TÉLÉ RÉALITÉ uit. De film is een samenwerking tussen Lucile Desamory, Glodie Mubikay en Gustave Fundi. Drie kunstenaars die verspreid over Belgie en de Democratische Republiek Congo wonen. De film werd volledig geschreven en gepland via messenger-apps en tegelijkertijd opgenomen in België en Congo. De drie regisseurs ontmoetten elkaar voor het eerst toen Desamory begon met het bewerken van het materiaal. In deze lezing blikken ze terug op dit proces en kijken ze vooruit naar hun nieuwe film, waar ze dit proces omkeerde. Deze film zal worden geïnitieerd, bewerkt en voltooid door Mubikay en Fundi.

Lucile Desamory is geïnteresseerd in de grenzen van perceptie, in het "te veel", het vervalste - in de verworpen verhalen. Ze schildert, tekent, borduurt, fotografeert, maakt collages, zingt en filmt. Ze combineert deze technieken tot grotere structuren zoals installaties, films, hoorspelen en live performances. 

Gustave Fundi Mwamba, ook bekend als FM, begon zijn artistieke carrière als acteur en model. In 2010 maakte hij zijn eerste korte film, Mampocha. 

Glodie Mubikay werkt als producent op thema's van het dagelijkse leven in relatie tot Congolese traditionele rituelen. Naast producent werkt hij als acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent. In 2012 richtte hij samen met Gustave Fundi en Ray Tambwe Osimbi Oziki Studios op, een onderzoeks- en productielaboratorium voor audiovisuele en podiumkunsten. Ze produceren fictie, documentaires en experimentele video's.

gratis
Campus Bijloke
Cloquet
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent