nlen

04.05.24, 15:00, NICC to meet you, podcastlancering

NICC to meet you is een podcastproject gericht op de praktijk van de kunstenaar. Het bestaat uit een reeks dialogen tussen kunstenaars, waarbij de ‘hoe’s’ en ‘wat’s’ van hun werk centraal staan. Ze interviewen elkaar om de overeenkomsten en verschillen in artistieke praktijken te onderzoeken, waardoor de diversiteit aan visies, strategieën en processen die het landschap van de beeldende kunst verrijken, wordt blootgelegd.

Clara Lissens — beeldend kunstenaar en muzikant — componeerde een jingle die aan het begin en het einde van elke aflevering van de podcast wordt gebruikt. De zes afleveringen bevatten gesprekken tussen: Charlotte Koopman en Marisa Anderson, Shervin Sheikh Rezaei en Margarita Maximova, Karina Beumer en Laurence Petrone, Idris Sevenans en Tomas Beaujean, David Bernstein en Günbike Erdermir, Mekhitar Garabedian, Slow Reading Club en Kate Briggs. Als laatste aflevering is er een poëtische interpretatie van de vijf gesprekken, samengesteld tot één samenhangend geheel door Lucia Mrakovcic, de curator van dit project.

NICC is enorm dankbaar voor de genereuze steun van URGENT.FM tijdens het opnameproces, en in het bijzonder aan Tania en Diederik. Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Overheid, Hiscox en KIOSK.

gratis
Cloquet
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent
nicc
www