nlen

23.11.23, 20:00, Peggy Ahwesh

Peggy Ahwesh is een in Brooklyn gevestigde mediakunstenaar wiens werk een verscheidenheid aan technologieën en stijlen omvat in een onderzoek naar feminisme, culturele identiteit en genre. De discoursen van filmtheorie worden toegepast op thema's van gendersubjectiviteit en sociale relaties door geïmproviseerde situaties, found-footage en technologieën met een lage resolutie, terwijl de conventies van realisme op hun kop worden gezet. Ahwesh kwam op in de jaren 1970 met Super 8-filmmaken, feminisme en de punk-ondergrond in Pittsburgh.

Enkele van haar bekende werken zijn onder andere "The Deadman" (1989), "Martina's Playhouse" (1989), "Strange Weather" (1993) en "Nocturne" (1998). Haar films dagen traditionele narratieve structuren uit en verleggen de grenzen van cinematografische expressie, waarbij elementen van gevonden beeldmateriaal, collage en surrealisme worden geïntegreerd.

Het werk van Peggy Ahwesh is tentoongesteld op filmfestivals, in galeries en musea over de hele wereld, ze wordt erkent voor haar bijdragen aan experimentele cinema en meermaals bekroond op festivals. Haar films en artistieke inspanningen hebben een aanzienlijke invloed gehad op de wereld van onafhankelijke en avant-gardistische filmmaking, met name in de verkenning van gender en seksualiteit.

In November 2023 staat Visite Festival volledig in teken van Peggy Ahwesh. 

Gratis
Campus Bijloke
Cloquet
Louis Pasteurlaan 2
9000 Gent