nlen
Geert Dhondt, docent
geert.dhondt@hogent.be

Geert Dhondt genoot een veelzijdige opleiding tot uitvoerend musicus (basklarinet & piano), muziektheoreticus (contrapunt & fuga) en musicoloog (PhD) aan de conservatoria van Gent en Rotterdam en aan de universiteiten van Gent en Parijs. Bij Claude Coppens behaalde hij een eerste prijs piano en hij specialiseerde zich als basklarinettist aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij cum laude afstudeerde als uitvoerend musicus in de wereldvermaarde klas van Henri Bok. In 2002 voltooide hij bij Prof. Herman Sabbe (UGent) een doctoraat in de kunstwetenschappen.

Als medeoprichter van het SPECTRA Ensemble, musiceerde hij als basklarinettist met deze en met diverse andere kamermuziekgroepen, en als pianist-improvisator met de Laterna Magica Galanthee Show in Europa en Latijns-Amerika. Hij creëerde ruim honderd composities, al dan niet speciaal voor hem of voor een van zijn ensembles geschreven door Vlaamse en buitenlandse componisten. Hij ontplooide een waaier van artistieke activiteiten, en daar lopen het stimuleren en het uitvoeren van nieuwe muziek en het creëren van kansen voor jonge musici als een rode draad doorheen.

Hij is directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze, zetelt in diverse commissies en raden in en buiten HoGent en is voorzitter van het Symfonieorkest Vlaanderen. In 2014 schreef hij Accord Parfait, een boek over Claude Coppens dat verscheen bij Lannoo.