nlen
Marc Masson, docent
marc.masson@hogent.be

Marc Masson behaalde de master piano met grootste onderscheiding in de klas van Claude Coppens. Daarnaast studeerde hij ook harmonie, contrapunt en fuga bij Anna-Maria Van Haute. Hij ontving verschillende prijzen, waaronder de Bachprijs van de Academie voor Podiumkunsten (Aalst) en de bestuursprijs van De Link (Tilburg) met vermelding “beste uitvoering van hedendaagse muziek”. Hij volgde masterclasses bij Rainer Schmidt, Rudolf Jansen, Willem Brons, Robert Holl, Meinaard Kraak, Jard van Nes, Justus Grimm, Ulrich Eisenlohr, Mathis Dulack, Salvador Mas Conde en Jörg Bierhance.

Onder de bezielende leiding van E.H. Kanunnik Michaël Ghijs begeleidde hij de Schola Cantorum Cantate Domino. Met dit knapenkoor trad hij op in talrijke producties in binnen- en buitenland (o.a. Zuid-Korea, Argentinië, Portugal, Japan, Israël, Zuid-Afrika…). Samen met het Gents Universitair Koor concerteerde hij in New-York, Bratislava, Valencia…

Marc Masson trad op in ‘the House of Composers’ (Sint-Petersburg), het Concertgebouw (Brugge), de Handelsbeurs (Gent), de Bijloke (Gent), Christ College (Cambridge), Belgische Ambassade (Londen), Koninklijke Muntschouwburg (Brussel)... Tijdens het Festival van Wallonië vertolkte hij samen met Ex Tempore (o.l.v. Florian Heyerick) ‘Der Rose Pilgerfahrt’ van Robert Schumann.

Hij geeft pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Deinze.