nlen
Sandra Van der Gucht, docent
sandra.vandergucht@hogent.be

Sandra Van der Gucht (1979, Gent) studeerde als allround-klavierspeelster aan het Lemmensinstituut te Leuven, en behaalde er de meestergraden voor piano met onderscheiding in 2002, voor kamermuziek met onderscheiding in 2003, voor orgel met grote onderscheiding in 2006 en voor klavecimbel met grote onderscheiding in 2017.

Haar brede interesseveld resulteerde in artistieke projecten als “De Zonnekoning Ongezien”, een muziektheatervoorstelling over Louis XIV; het ensemble “The Legacy of Bach”, een internationaal barokensemble dat muziek brengt van Bach in combinatie met nieuwe muziek die in opdracht van dit ensemble wordt gecomponeerd; de creatie van “Sports Sonorizated” voor piano solo van Nicolas de Cock; uitvoeringen “Orgel en dans”, met hedendaagse danseres Svitlana Kolesova; vierhandige improvisatieconcerten met Jozef Sercu; inspelingsconcert van het Lovaertorgel te Gontrode, gerestaureerd door Joris Potvlieghe.

Sandra concerteerde als solist met het orgelconcerto van Poulenc, het klavecimbelconcerto WV 204 van Krebs, het Brandenburgs concerto V BWV 1050, het concerto voor 4 klavecimbels BWV 1065 en het klavecimbelconcerto in d BWV 1052 van Bach. Daarnaast is zij terug te vinden op het podium als begeleidster en continuospeler. Zij is te beluisteren op de CD “Five centuries of Flemish harpsichord music” (Phaedra-2015) van Jan Devlieger in enkele duo’s voor 2 klavecimbels.

Op pedagogisch vlak realiseerde Sandra workshops rond “Creërend muzikant” voor OVSG en publiceerde ze “Piano-avonturen”, een creatieve pianomethode voor jonge leerlingen uitgegeven bij HRDSCR Editions in 2020. Sandra is coördinator en artistiek docent begeleidingspraktijk en klavier.