nlen

30.09.21, 20:00, Conservatorium op Scène: Van luiten en theorbe tot barokgitaar, Adriaan Lauwers

Adriaan Lauwers bespeelt de nieuwste instrumenten van de klas historische tokkel instrumentenbouw. Afstuderend master student Milan Barbé en bachelor student Wessel Bisperink stellen in samenwerking met deze topmuzikant hun werk voor.

Adriaan studeerde klassieke gitaar bij Aram Van Ballaert in Leuven waarna hij zijn bachelor en master behaalde aan de conservatoria van Bergen en Luik. Ondertussen groeide zijn interesse voor muziek en geschiedenis uit tot een echte passie, waardoor multi instrumentalist Floris De Rycker hem begeleidde met zijn eerste stappen in de luitwereld. Daarna behaalde Adriaan zijn tweede masterdiploma aan het Conservatoire National Supérieur Musique et Dance de Lyon onder Rolf Lislevand.

Adriaan vervolmaakte zich onder anderen bij, Hopkinson Smith, Paul O’Dette, David Russell, Roland Dyens, Roberto Aussel… Als solist, in ensemble of met een orkest, bracht de muziek hem reeds naar podia over heel Europa. Hij maakte met het ensemble Les Surprises een opname voor Alpha en Klara koos Adriaan in 2021 als één van “de Twintigers”.

Gratis
instrumentenbouw