nlen

26.10.22, 20:00, RUISKAMER #1: Okkyung Lee / Lea Bertucci & Ben Vida

Anita Cappuccinelli impro trio (voorprogramma)

Net aan KASK & Conservatorium afgestudeerd improvisatie trio met Miho Kiyokawa op sax, Marina Delicado op piano en Anita Cappuccinelli op percussie.

Okkyung Lee

Okkyung Lee is een Zuid-Koreaanse celliste, improvisator en componiste. Sinds 2000 werkt ze in uiteenlopende contexten als soloartiest en samen met makers uit uiteenlopende artistieke werelden. Lee, geboren in Zuid-Korea, hanteert een breed scala aan inspiraties waaronder noise, improvisatie, jazz, westers klassiek en de traditionele en populaire muziek van haar thuisland.

Lea Bertucci & Ben Vida

Gevestigde waarden in de New Yorkse experimentele muziekscene: Lea Bertucci en Ben Vida staan erom bekend elektroakoestische muziek naar een hoger niveau te tillen. Hun samenwerking startte in de zomer van ‘21, toen ze aan weerszijden van dezelfde berg net buiten Woodstock woonden. Wat begon als een reeks gesprekken tussen vrienden, groeide langzaam uit tot een improvisatie die de aard van dialogen en taal zelf uitdaagt, doorweven met hun unieke muzikale praktijken. Dit resulteert in een reeks composities die zijn verzameld op ‘Murmurations’, een plaat die is uitgebracht op Bertucci’s eigen label Cibachrome Editions. Het album omvat zes instrumentale werken, aangevuld met vier stukken die Bertucci’s en Vida’s fascinatie voor de menselijke stem illustreren.

Experimenteel aangelegd en fan van onze RUISKAMER-avonden? Wie een abonnement voor de volledige najaarsreeks koopt (RUISKAMER #1, #2 en #3), betaalt slechts €30 i.p.v. €42.

€14 (vvk) / €17 (adk) / 7 (student)
Kunstencentrum Viernulvier