nlen

Mekhitar Garabedian maakt gebruik van diverse media zoals tekeningen, video, fotografie en installaties. Zijn werk vertrekt vaak vanuit zijn ervaring als migrant en speelt in op de humor en poëtische kwaliteiten die hij vindt tussen talen, culturen en geschiedenissen. Net zoals zijn ‘diasporische’ identiteit gelaagd is, zo echoot zijn werk met een veelheid aan referenties uit literatuur, muziek, filosofie en beeldende kunst.

Mekhitar Garabedian (°1977) werd geboren in Aleppo en woont en werkt in Antwerpen. In 2022 creëerde hij in opdracht van het Middelheimmuseum / Kunst in de Stad een beeldhouwwerk in het stadspark in Antwerpen. Eerder werd hij uitgenodigd voor solotentoonstellingen in Bozar in Brussel, S.M.A.K. in Gent, Beursschouwburg in Brussel, BE-Part in Waregem en KIOSK in Gent. 

In 2015 toonde hij verschillende werken op de Biënnale van Venetië in het Armeense nationaal paviljoen, dat toen bekroond werd met de Gouden Leeuw. Andere groepstentoonstellingen vonden plaats in de New Museum in New York, Hamburger Kunsthalle, WIELS in Brussel, 5th Thessaloniki Biennale, MARTa Herford, Villa Empain in Brussel, Gulbenkian Museum in Lissabon, Argos in Brussel, the Haifa Biennale, BAM in Mons, M HKA in Antwerpen, Drawing Room in London, Museum M in Leuven, Kunsthaus Dresden, en vele andere.