nlen

29.02.24, 19:30, Razen, Genevieve Murphy & Andy Moor

Geef toe, een bezetting met harmonium, blokfluit, chalumeau, draailier, basklarinet en serpent zie je zelden of nooit. Het Brusselse ensemble Razen heeft de afgelopen 13 jaar dan ook absoluut een uniek pad uitgestippeld. Een pad dat de luisteraar langs de klassieke wortels van de minimal en de oude muziek resoluut richting horizon leidt.

Razens voornaamste troef: de unieke klankrijkdom van een bijzondere selectie instrumenten. Het resultaat: intuïtieve, heerlijke glooiende landschappen op een bedje van drone. Noem het voor ons part hybride psychedelische minimal of spectrale oude muziek. Best te bezichtigen op de koptelefoon met je ogen dicht, of nog beter: in het prachtige kader van de MIRY concertzaal.

De Amsterdamse muzikanten Andy Moor en Genevieve Murphy boetseren en beeldhouwen een unieke combinatie van liedjes, poëzie en improvisatie. Moors geïmproviseerde gitaarspel schurkt onweerstaanbaar tegen Genevieve’s teksten aan. Genevieve Murphy staat bekend om haar performance-composities die vertrekken uit zowel verontrustende, poëtische als herkenbare teksten en visuele prikkels. Andy Moor is in onze contreien vooral bekend als gitarist van de cultband The Ex. Samen maken ze even unieke als intrigerende pareltjes perfect op maat van onze Ruiskamer.

LINE-UP

  • 19:00 deuren open
  • 19:30 toonmoment GAME + Geneviève Murphy
  • 20:00 Geneviève Murphy + Andy Moor
  • 20:40 pauze
  • 21:00 Razen
i.s.m. VIERNULVIER
* pay what you can
Biezekapelstraat 9
9000 Gent