KASKlezingen
Design Dialogues
Curatorial Lectures
Studium Generale
Keynotes

Lezingen

KASKlezingen

Lezingenreeks over beeldende en audiovisuele kunsten, vormgeving, drama en muziek. Internationale kunstenaars dissecteren hun eigen werk in het anatomisch auditorium op de Bijlokecampus. De lezingen vinden telkens plaats op donderdagavond in het Anatomisch Auditorium (Cirque) van de campus Bijloke (tenzij anders aangekondigd), en zijn gratis toegankelijk voor een breed publiek. Studenten van KASK & Conservatorium kunnen de lezingen volgen als keuzevak.

Volg KASKlezingen op facebook of bekijk het video-archief.

PROGRAMMA NAJAAR 2023

28.09.23 – 20:00 – Roee Rosen – Cirque

05.10.23 – 20:00 – Pablo Helguera – Cirque i.s.m. KIOSK

12.10.23 – 20:00 – Onyeka Igwe – Cirque

26.10.23 – 20:00 – Bassem Saad – Cirque

16.11.23 – 20:00 – Luc Tuymans – Cirque

23.11.23 – 20:00 – Peggy Agwesh – Cirque

Design Dialogues

In samenwerking met Design Museum Gent worden eigenzinnige denkers, dromers, doeners en makers uit het brede designveld uitgenodigd om samen te reflecteren over de rol, impact en toekomst van design in een veranderende maatschappij.

Curatorial Lectures

Elk academiejaar organiseren Curatorial Studies van KASK & Conservatorium (HOGENT en Howest), S.M.A.K. en Universiteit Gent samen de reeks Curatorial Lectures, waarbij curatoren worden uitgenodigd om bepaalde aspecten van hun praktijk te delen. Na ‘Working with Artists’ (2017-18), ‘Learning from Artists’ (2018-19), ‘Working with Collections’ (2019-20), ‘Working with Space’ (2020-21), en ‘Curating at the Nexus of Change’ (2021-22) werpt de reeks ‘The Curated Institution’ dit jaar een brede blik op de notie van cureren als een vorm van institutioneel leiderschap. Hoe kan een instelling worden gecureerd en wat kunnen curatoren doen om institutionele structuren vanuit artistiek oogpunt te veranderen, bij te stellen of te herdenken?

Eerdere sprekers in de reeks Curatorial Lectures waren onder anderen Cédric Fauq, Yolande Zola Zoli van der Heide, Simon Njami, Zoé Whitley, Ippolito Pestellini Laparelli, Karen Archey, Cecilia Alemani, Rebecca Lamarche-Vadel, Joanna Mytkowska, Sofia Hernández Chong Cuy, Penelope Curtis, Mathieu Copeland, Anthony Huberman, Jean-Hubert Martin, Chus Martínez, Gabi Ngcobo, Susanne Pfeffer, Nicolaus Schafhausen en Adam Szymczyk.

curatorialstudies.be

Studium Generale

Studium Generale is het podium van Hogeschool Gent dat universiteits- en hogeschoolstudenten, docenten en belangstellenden een forum biedt voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Zij doet dat door jaarlijks negen à tien lezingen, discussies of podiumprogramma’s te organiseren en een podcastreeks te publiceren die verder reflecteert op het jaarthema. Het Studium kan gevolgd worden als een keuzevak (3 studiepunten) voor alle studenten van de Associatie Universiteit Gent.

studiumgent.be

Keynotes

Lezingenreeks over interieurvormgeving en landschaps-en tuinarchitectuur. Professionals uit het werkveld nemen er het woord en delen ervaringen uit hun eigen discipline.