nlen

Ik ben een Belgische pianist en uitvoerder van voornamelijk hedendaagse klassieke muziek, met een grote voorliefde voor complex (post)modern repertoire. Op het podium of in de studio, solo of in ensembles, streef ik altijd naar een goed geïnformeerde en eerlijke uitvoering, met passie maar no-nonsense.

Vanwege mijn interesse in klassieke muziek geïnspireerd door populaire muziek, heb ik een aantal jaren jazz gestudeerd, wat resulteerde in een opname van Finnissy's Gershwin cycli. Door mijn interesse in Japanse traditionele en hedendaagse klassieke muziek herontdekte ik het klankpotentieel van de piano. Dit resulteerde al in een opname van de complete pianowerken van Takemitsu, een premièreopname van Triadic van Hori, en een album met werken van Nishimura en Takahashi (Keitaro). Veel andere opnames zijn te vinden op mijn Spotify artiestenpagina of YouTube-kanaal.

Mijn doel om steeds een goed geïnformeerde artiest te zijn leidde tot een doctoraat in complexe hedendaagse pianomuziek (aan KASK & Conservatorium), en post-doctorale projecten over HIP van Brahms' muziek (aan het Orpheus Instituut, Gent) en hedendaagse Japanse pianomuziek (aan KASK & Conservatorium).

Naast het uitvoeren van solomuziek ben ik een ervaren ensembleperformer, van duo's tot grote ensembles met of zonder dirigent en orkest. Verder wil ik altijd mijn horizonten verruimen en blijf ik op de hoogte van pop, rock en prog. Af en toe treed ik of neem ik op in deze stijlen of cross-over settings.