nlen

11.12.21 – 22.12.21, 12:00, Encounter in Resonance - EPAS

Encounter in Resonance is een uitgebreide luisterervaring georganiseerd in drie tentoonstellingsruimten van de Bijlokecampus in Gent: Zwarte Zaal, Circus Corridor en KIOSK. De tentoonstelling is opgevat als een reis van geluidswerken, waarbij elk stuk specifiek kan worden beluisterd.

Voor de Franse curator en kunsthistorica Anne-Laure Chamboissier is luisteren een zintuigelijke ervaring. Daarom wilde ze verder gaan dan enkel werken van de kunstenaars te tonen en de resultaten van artistiek onderzoek. Met veel zorg creëerde ze de beste luisteromstandigheden voor de bezoekers om actief deel te nemen aan de tentoonstelling.

Je wordt uitgenodigd om van het ene voorstel naar het andere te gaan voor een diepe en langdurige luisterervaring, zowel collectief als persoonlijk.

Encounter in Resonance is een groepstentoonstelling van de kunstenaars die elkaar ontmoetten op EPAS in 2019-2020. EPAS is een tweejaarlijkse European Postgraduate in Arts in Sound aan KASK School of Arts Gent & Conservatorium.

  • Kunstenaars: Massimo Colombo, Rotem Gerstel, Luis Neto, Flavia Passigli, Nina Queissner, Melissa Ryke, Kenta Tanaka, Evelien Verhegge, Job Worms
  • Curator: Anne-Laure Chamboissier
  • Artistieke leiding: Martine Huvenne, Raf Enckels

Dit is een Covid Safe Ticket evenement

gratis
KIOSK