nlen
over de opleiding
Met succes een masteropleiding muziek afgerond maar nog niet voldaan? Het postgraduaat musical performance practice draagt deze drang naar excellentie alvast hoog in het vaandel. 

musical performance practice

over de opleiding
traject
postgraduaat musical performance practice
1 jaar
onderwijstaal
Engels
download de brochures

lees meer over de opleiding

Wat is musical performance practice? 

Je verdiept je één jaar lang als uitvoerend musicus in individueel of ensembleverband in een afgebakend artistiek onderzoeksproject. Je doet dit onder leiding van één of meerdere conservatoriumdocenten gespecialiseerd op het vlak van uitvoeringspraktijk, musicologie en/of onderzoek in de kunsten. 

Nadruk op uitvoeringsmethodieken 

Aan de hand van een concreet onderzoeksproject focus je tijdens de opleiding op de interpretatie en uitvoeringspraktijk van oude of nieuwe muziek. Je specialiseert je in het ontwikkelen en uittesten van nieuwe uitvoeringsmethodieken gebaseerd op up-to-date wetenschappelijk en artistiek onderzoek. Daarnaast doe je actieve ervaring op in het artistieke werkveld. KASK & Conservatorium brengt je hiervoor in contact met haar uitgebreide netwerk van professionele partners, waarbij je stage loopt. Ten slotte plaats je je eigen onderzoek in een breder perspectief door deel te nemen aan gerichte onderzoeksseminaries. 

Een opleiding voor jou? 

Ben je al professioneel actief? Geen nood: het slanke maar intensieve traject van onze postgraduaten valt op elegante wijze te combineren met je agenda als beroepsmusicus. 

Je kan de opleiding starten als je in het bezit bent van een masterdiploma in de muziek en als je de oriënteringsproef met positief gevolg hebt afgelegd. Deze proef bestaat uit twee luiken: een korte auditie (recital), waarbij een commissie van experten peilt naar je vocale of instrumentale kunde; een motivatiegesprek, waarin je je artistiek projectvoorstel toelicht. 

docenten

Geen docenten gevonden

studieprogramma

postgraduaat
32 studiepunten
Opleidingsonderdeel
Studiepunten
Sem
Performance Practice
18
J
Arts in Practice
9
J
Research Seminar
5
J
32

inschrijven

Als je wil inschrijven voor een postgraduaat, neem je eerst deel aan een oriënteringsproef. Die wordt meerdere malen per academiejaar georganiseerd.

lees, kijk, luister
contact
de meeste vakken volg je op
Biezekapelstraat
Biezekapelstraat 9
9000 Gent

credits

  1. Graduation 2022, foto: Benina Hu
  2. video: Manon De Sutter & Charles Dhondt
  3. Araceli Castro Garcia, Graduation 2022, foto: Benina Hu