nlen
Ruben Van Hijfte

25.06.24, 17:30, Wannes, Nautilus, I MALATI, Ruben Van Hijfte (feat. HAVAN), Toon Putteman Trio, mastersounds dag 4

Wannes, 17:30 — Turbinezaal

Wannes zal, als enige bandlid, het podium ombouwen tot een muzikaal laboratorium waarbij groovy beats en de klank van zijn gitaar samensmelten in een unieke improvisatie-ervaring. Tijdens dit optreden neemt Wannes het publiek mee op een reis waarbij hij elke noot als een verhaal vertelt en elke maat als een avontuur beschouwt. Bereid je voor op een avond vol verrassingen en muzikale ontdekkingen, want Wannes staat klaar om de grenzen van het bekende te overstijgen en een nieuwe dimensie toe te voegen aan het begrip “live-optreden”.

Wannes (gitaar, Bas, Keyboard, Drumcomputer)

Nautilus, 18:30 — Kelderzaal

Nautilus bestaat uit vier muzikanten die aan boord gaan van een schip dat hun innerlijke zelf verkent. De muziek die wordt geschreven is een reflectie op bepaalde emoties of omstandigheden die je kunt tegenkomen en is een persoonlijke muzikale interpretatie van dergelijke gevoelens en worstelingen. Het leven is onvoorspelbaar en we moeten voorbereid zijn op alle omstandigheden, goed of slecht, die op ons pad komen. De Nautilus van Jules Verne is nu op weg naar een ander mysterieus universum. De enige plek waar mensen vaak bang voor zijn. Het innerlijke zelf.

Arnaud Guichard (Tenor Sax), Leonard Steigerwald (piano), Otto Kint (contrabas), Mattia Gobbo (drums)

I MALATI, 19:30 — Turbinezaal

Het experimentele octet I MALATI brengt een intrigerende mix van rocksuggesties en vrije improvisatie, poëzie en brutaliteit. Het is duidelijk een complexe taal met ingewikkelde geluidslagen, een rijke thematische variëteit en kleurrijke caleidoscopische weefsels van melodische en ritmische texturen. De scheefheid van de meta-theatrale stem, de melodische zoetheid en de vurige projectie van de blazers, de ruwheid van de vervormde gitaar leiden de luisteraar echter naar een rauwe menselijke dimensie, die een fascinerend contrast vormt en het emotionele verhaal van de muziek verrijkt.

Nathan Isahakyan (gesproken stem), Luís Melo (klarinet), Loïs Pluymers (alt), Arnaud Guichard (tenor), Gonçalo Oliveira (elektrische gitaar), Francisco Morato (elektrische bas), Mattia Gobbo (drums), Aleksandar Škorić (percussies).

Ruben Van Hijfte (feat. HAVAN), 20:30 — Kelderzaal

Ritmisch geglimlach, heartfelt lyrics, en een flinke dosis Hindustani Classical to fill up your love tank ^^.

Hanne Dollery (piano, gitaar, zang), Robin Lambrecht (gitaar), Nathan Goessens (drums), Oya Bakiroglu (doholla), Seppe Vermeiren (sitar)

Toon Putteman Trio, 21:30 — Turbinezaal

Toon gelooft dat de beste muziek ontstaat in het moment van totale overgave. Om dit punt te kunnen bereiken moet er binnen een groep een ijzersterke vorm van vertrouwen en nieuwsgierigheid zijn. Hier voor ging hij op zoek naar muzikanten die talloze uren in repetitieruimtes hebben gesleten met een passie voor improvisatie en een eigenzinnige visie. Aangespoord door zijn huidige leerkracht Lander Gyselinck schrijft Toon composities die een verzoening zijn tussen hedendaagse jazz, vrije-improvisatie en af en toe een vleugje elektronica. Elke compositie wordt gezien als een leeg canvas. Hierin wordt op zoek gegaan naar de grenzen van zowel het muzikale kader, de eigen creativiteit, de fysieke mogelijkheden, de oren van de muzikanten en de oren van het publiek. Verwacht een avontuurlijk concert waarin drie jonge muzikanten, verbonden door hun liefde voor jazz, via hun instrumenten met elkaar communiceren, improviseren en creëren.

Toon Rumen (bas), Thibaut Deryckere (piano), Toon Putteman (drums)

prijs
gratis mits reservatie
locatie
De Centrale
Kraankindersstraat 2,
9000 Gent
graduation
De afstudeerprojecten van onze studenten krijgen allemaal een plek op de website van graduation. Bekijk er ieders persoonlijke pagina en de volledige programmatie van het festival.
website