nlen
Mad Mulish Man

21.06.24, 18:30, Mad Mulish Man, Reinert Creve Trio, Anthe, mastersounds dag 3

Mad Mulish Man, 18:30

Geïnspireerd door zowel zijn klassieke als jazz achtergrond, schreef Wodan Onkelinx zijn composities met het oog op beweging. Samen met zijn getalenteerde band beweegt hij in de set moeiteloos van rust naar exuberantie. Verwacht een concert dat aanvoelt als een trip straight ahead met hier en daar een abrupte uit(/af)wijking.

Warre Van de Putte (tenor sax), Wodan Onkelinx (piano), Toon Rumen (contrabas), Toon Putteman (drums)

Reinert Creve Trio, 20:00

Het Reinert Creve Trio is het eerste project waarin pianist Reinert Creve op de voorgrond treedt en zich van zijn meest persoonlijke kant laat zien. Reinerts composities gaan uit van het principe dat muziek ontstaat vanuit eerlijkheid en simpliciteit. Dit weerspiegelt zich in de muziek die het trio maakt. Samen met Toon Putteman op de drum en Ruben Verbeeck op de contrabas, gaan ze op zoek naar hoe eenvoud en lyriek een verhaal kunnen vertellen. Zo proberen ze hun eigen interpretatie binnen de hedendaagse jazz weer te geven op een manier waarbij improvisatie en communicatie centraal staan.

Reinert Creve (piano), Toon Putteman (drums), Ruben Verbeeck (contrabas)

Anthe, 21:30

De uit het Limburgse Bilzen afkomstige Anthe Huybrechts – of kortweg Anthe – ontwikkelde een onvoorwaardelijke liefde voor de akoestische piano. Haar manier van spelen en schrijven is beïnvloed door haar klassieke muziekopleiding in haar jonge jaren. Nieuwe invloeden, meer ervaring en zelfontdekking voeden haar muzikale wereld en leiden tot een intense, intrigerende eigen sound met feeërieke melodieën en persoonlijke teksten waar invloeden als Agnes Obel, Kate Bush, AURORA en zelfs Björk in te traceren zijn. Met haar fluwelen stem, onbedwongen pianospel en een eigen verzameling van samples en prepared pianoklanken dompelt Anthe je onder in een hoopvolle droom.

Anthe Huybrechts (lead vocals & keys), Luna Maes (backing vocal & keys), Stanzi Cresens (cello)

gratis mits reservatie
Minardschouwburg
Romain De Coninckplein 2,
9000 Gent
De afstudeerprojecten van onze studenten krijgen allemaal een plek op de website van graduation. Bekijk er ieders persoonlijke pagina en de volledige programmatie van het festival.