nlen
bekijk als lijst

“Traditie is het doorgeven van het vuur, niet het aanbidden van de as.” Zo parafraseerde de Oostenrijkse componist-dirigent Gustav Mahler een geanimeerd betoog van de Franse politicus Jean Jaurès. Voor het gepassioneerd team van lesgevers aan het Gentse Conservatorium is deze attitude een vanzelfsprekendheid. Klassieke muziek studeren in Gent is een bewuste en zinvolle keuze. 

klassieke muziek

uitvoerende muziek
bachelor + master
3+2 jaar

klassieke muziekopleiding

Aan KASK & Conservatorium kan je op masterniveau jazz studeren, maar ook – en dit is uniek in Vlaanderen – popmuziek. Hier leiden we muzikanten op die sterk zijn op hun instrument, maar ook een uitgesproken artistieke visie en eigenheid hebben. In ons gebouw Paddenhoek – met tal van bandlokalen, opnamefaciliteiten én onze eigen concertplek Club Telex – bieden we je daarvoor een inspirerende omgeving aan. 

jazz & pop

uitvoerende muziek
bachelor + master
3+2 jaar

jazz & popopleiding

In 1999 werd het studietraject muziekproductie opgericht aan KASK & Conservatorium. Vijfentwintig jaar later is dit studietraject een graadmeter geworden voor al wie professioneel op een creatieve manier bezig is met muziek en geluid.

muziekproductie

scheppende muziek
bachelor + master
3+2 jaar

muziekproductieopleiding

Muziek ontstaat niet zomaar. De componist verzint en speelt muziek op bestaande of gedroomde instrumenten, improviseert, deelt mee, schrijft na lang overwegen neer of legt muziek vast op een elektronische geluidsdrager. Dit spanningsveld is tot op de dag van vandaag onophoudelijk in beweging.

compositie

scheppende muziek
bachelor + master
3+2 jaar

compositieopleiding

Deze opleiding is de eerste in Vlaanderen die zich richt op het componeren van muziek voor diverse audiovisuele producties, van fictiefilm tot games. Ontwikkel jouw persoonlijke artistieke praktijk en technische kennis tijdens een opleiding ontworpen op maat van het werkveld.

compositie voor media, video en games

scheppende muziek
master
2 jaar

compositie voor media, video en gamesopleiding

De Internationale Master in Composition for Screen (InMICS) is een opleiding voor internationale studenten die als componist voor audiovisuele media willen gaan werken. InMICS werd opgericht door Europese en Canadese partners, vier conservatoria enerzijds en vier gevestigde organisaties uit het professionele veld anderzijds: KASK & Conservatorium, CNSMD de Lyon, Conservatorio di Musica G.B. Martini Bologna, Faculté de Musique Université de Montréal, Festival International du Film d’Aubagne, Fondazione Cineteca di Bologna, Film Fest Gent, Permission Inc. Montréal. 

composition for screen (InMICS)

master-na-master
2 jaar

composition for screen (InMICS)opleiding

Instrumentenbouw richt zich op de geschiedenis en de structuur van muziekinstrumenten, dit ten behoeve van de bouw, de reconstructie en het behoud van deze fascinerende objecten. De studie concentreert zich vooral op het bestuderen en (re)construeren van historische instrumenten, en onderzoekt de akoestische mogelijkheden van deze ‘klankwerktuigen’. Ze doet dit bovendien in het belang van de uitvoeringspraktijk van oude, maar evengoed van nieuwe muziek. 

instrumentenbouw

muziek
bachelor + master
3+2 jaar

instrumentenbouwopleiding

Van concertzaal tot lift, van warenhuis tot restaurant, van symfonie tot ringtone, live of op drager, via internet, radio of in de cloud, … Meer dan ooit is muziek in al haar vormen alomtegenwoordig. Kiezen voor een master muziektheorie en schriftuur is kiezen voor het doorgeven van een lange traditie van theoretische reflectie over het fenomeen muziek in een steeds sneller evoluerende wereld. 

muziektheorie / schriftuur

muziek
master
2 jaar

muziektheorie / schriftuuropleiding

Als student hedendaagse muziek plaats je de focus op muziek van na 1950, met de nadruk op de 21ste eeuw. Je specialiseert je in de creatie, de uitvoering en uitgewerkte concepten van hedendaagse muziekperformances, al dan niet in combinatie met andere disciplines zoals dans, media en installatiekunst. Zowel als solist als in ensembleverband.

hedendaagse muziek

master-na-master
2 jaar

hedendaagse muziekopleiding

Met succes een masteropleiding muziek afgerond maar nog niet voldaan? Het postgraduaat musical performance practice draagt deze drang naar excellentie alvast hoog in het vaandel. 

musical performance practice

postgraduaat
1 jaar

musical performance practiceopleiding

Je zit boordevol dynamiek en enthousiasme om geïnteresseerden mee te nemen in een wereld van artistieke ontwikkeling en creatie? Je wil een belangrijke schakel zijn in de verdere ontwikkeling van het kunstonderwijs en van het podiumlandschap in Vlaanderen? Dan is de educatieve master zeker iets voor jou! 

educatieve master in muziek en podiumkunsten

master
initieel 2 jaar
verkort 1 jaar

educatieve master in muziek en podiumkunstenopleiding

Na je bachelor- en masteropleiding kan je in een derde cyclus een doctoraat in de kunsten behalen. Voor de organisatie van deze derde cyclus werken KASK & Conservatorium en de Universiteit Gent nauw samen. 

doctoraat in de kunsten 

doctoraat in de kunsten
6 jaar

doctoraat in de kunsten opleiding

Onze opleidingen drama, beeldende en audiovisuele kunsten, en muziek hebben naast een nederlandstalige master ook een volledig Engelstalige pendant.

english master

master
1 of 2 jaar

english masteropleiding